Pijn bij  het buiging van de knie en tijdens het traplopen is een vervelende klacht. Je wordt er veel mee geconfronteerd en beïnvloed de kwaliteit van leven. 

Waarom doet de knie pijn bij het buigen en het traplopen?

In de knie bevinden zich een allerlei banden, pezen en spieren maar ook natuurlijk de meniscus, als één of meerdere van deze structuren langdurig verkeerd belast wordt kan dit pijnklachten veroorzaken. Oorzaken hiervan is vaak teveel zitten, slechte mobiliteit, een ongeluk, verkeerd trainen maar ook niet goed revalideren kan uiteindelijk zorgen voor deze klachten. 

Waarom voel ik dan pijn in me knie specifiek bij traplopen?

Bij traplopen maakt de knie een buiging welke in het dagelijks leven vaak niet gemaakt wordt. De knie buigt in het dagelijks leven wel maar in deze stand het hele lichaam stabiliseren en daarnaast ook kracht moeten leveren komt weinig voor. De knie moet bij traplopen dus sterk zijn en daarnaast ook goed het lichaam opvangen zodat we niet omvallen. 

Waarom voel ik pijn bij het volledig buigen van de knie?

Bij het volledig buigen van de knie moeten alle spieren en banden goed op kunnen rekken om de knie te laten buigen. Is dit niet mogelijk omdat het lichaam stijf is of omdat het lichaam zichzelf beschermt dan zal er ergens in of rond de knie een probleem gaan ontstaan. 

Langer dan 3 maanden pijn?

Vraag pijnadvies aan!

Hoe verhelp ik kniepijn bij het buigen en het traplopen?

Het is goed om eens te bekijken na welke activiteit ( of inactiviteit) de knie pijn doet. Heb je bijvoorbeeld meer last na een dag zitten dan zouden de heupspieren wel eens betrokken kunnen zijn bij de klacht en is het verstandig om de spieren in die regio te belasten. 

Ga ook eens na wat voor klachten vooraf gingen aan de knieklacht. Doordat oude klachten nooit goed verholpen zijn of goed zijn gerevalideerd kan het zijn dat het lichaam zich heeft aangepast op deze nieuwe manier van bewegen. Hierdoor is de belasting op de knie veranderd en op ten duur kan dit lijden tot pijnklachten. Mocht je dit in kaart hebben gebracht is het verstandig om eens te kijken wat er gebeurd als je deze spieren of gewrichten beweegt. Wordt de knie beter of slechter?

De oplossing bij knie pijn bij het buigen of traplopen is in het begin rust bij de activiteiten waarbij de knie pijn doet. Helaas kan het zijn dat de pijn snel terug komt en verergert tot het punt dat het zelfs pijn gaat doen bij normaal lopen. Als je rust hebt genomen en de pijn komt terug dan is het tijd om actie te ondernemen bekijk ons youtube kanaal voor de oplossing.

Heb je hulp nodig bij het verhelpen van je knieklacht?  Neem contact op of plan een gratis pijncheck in!