Omdat Ischias zorgt voor een verscheidenheid aan pijn sensaties kan het mogelijk zijn dat je twijfelt of wandelen en ischias samen gaan. 

Waarom wandelen juist goed is

Ischias wordt veroorzaakt door een spier beknelling op de zenuw. Door deze beknelling ervaar jij pijn in de bil, uitstraling naar het been of achterkant van de knie.

Beweging is in dit geval juist heel erg goed! Hoe meer je beweegt hoe beter het is voor de spier. Wandelen en Ischias gaan dus prima samen!

Wandelen is een uitstekende manier om die spieren in beweging te krijgen. Want als je beweegt neemt de:

  • Doorbloeding in de spier toe
  • De stijfheid neemt af
  • Er worden meer signalen naar de hersenen gestuurd
  • Het is beter voor herstel van weefsel
  • Pijn kan afnemen

Wil jij gratis advies over de eerste stap die je kan zetten naar het verhelpen van je ischias pijnklacht met oefeningen voor directe pijnverlichting? Vraag hieronder ons gratis advies aan!

Ik wil gratis advies voor ischias pijn

Wanneer is wandelen niet goed?

In sommige gevallen is het niet aan te raden om te gaan wandelen als je last hebt van ischias. Houd deze punten in de gaten tijdens het lopen

  • Pijn mag nooit toenemen tijdens beweging
  • Je mag niet instabieler worden
  • Ga nooit door de pijngrens heen

Als een van deze punten opspeelt tijdens het wandelen stop dan direct waar je mee bezig bent en neem rust. Zoek een rustige plek op en wacht tot de pijn weer afneemt. Ons advies luidt dan ook om altijd met iemand samen te gaan lopen, mochten een van deze punten onverwachts opspelen.

Wil jij duidelijkheid over de oorzaak van jouw ischias klacht en weten hoe je de pijn kan verhelpen zonder medicatie? Neem dan een kijkje naar onze Ischias 15-minuten behandeling!

Ik wil van mijn ischias pijn af

Kan ik genezen van Ischias?

Wandelen en ischias gaan dus prima samen. Ja! Je kan genezen van Ischias, wij hebben daar verschillende Blogs over geschreven en een video over gemaakt op Youtube die al meer dan 75000 keer bekeken is!

Lees in dit blog wat Ischias is en hoe je er vanaf komt

Bekijk deze video op youtube, oefeningen om ischias pijn direct te verlichten

Wij behandelen Ischias met een speciale methode waardoor je er snel vanaf raakt