In ons dagelijkse leven ligt het gemiddelde stressniveau hoog. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, ook tieners en kinderen ervaren dit regelmatig. Hoge prestatiedruk, in het verkeer, bij een deadline op school of werk, verwachtingen van de buitenwereld of zelfs op vakantie! Het oergevoel van vechten-of-vluchten zit diep ingebakken in onze genen, maar wees eerlijk: wanneer is dit nu werkelijk nodig?

Laat jouw ontspanning niet aan het toeval over en neem het heft in eigen handen met deze ademhalingsoefening.

Eenvoudig en effectief!

Oefening: sama vritti/equal breathing.

Het lichaam in balans brengen kan vrij eenvoudig, via de ademhaling. De ‘equal breathing’ is een simpele maar effectieve techniek die je binnen een paar minuten het verschil laat voelen tussen onbewust onrustig, gestresst of zelfs angstig en een rust, kalmte en terug bij jezelf zijn.

Hoe werkt deze ademhalingsoefening?

Adem gedurende 4 tellen in door de neus, adem vervolgens weer even lang uit door de neus. Zo simpel is het! Na verloop van tijd kun je de ademhaling verlengen naar 6 of 8 tellen (in en uit).

Moeilijkheidsgraad: Beginner.

Voordeel van deze ademhalingsoefening: Het kalmeren van het autonome zenuwstelsel, waardoor het stressniveau in je lichaam op een natuurlijke manier afneemt.

Wanneer werkt de ademhalingsoefening het beste?

Sama vritti is een fijne oefening voor het slapengaan. Deze ademhalingsoefening helpt bij het kalmeren van gedachten, zodat je beter in slaap kunt vallen en ook dieper slaapt.