Sportschool

Nederland telt maar liefst 1790 sportscholen. Met een gemiddelde afstand van 1,5 kilometer naar een fitnesscentrum is het aanbod voor alle Nederlanders relatief dichtbij. 

De sportschool is populair omdat je over het algemeen veel krijgt voor een vrij lage investering. In een sportschool staan vaak professionele apparaten waardoor je redelijk veilig kan trainen aan jouw fysieke fitheid. Daarnaast zie je dat bij veel sportscholen het sociale aspect belangrijk is. Een eiwitshake en een praatje na het trainen maakt het gezellig.

Het nadeel van een sportschool is dat er geen tot minimale begeleiding is. Na het standaard introductie rondje wordt je vrijgelaten om te doen wat jij wilt en dit kan leiden tot blessures, iets wat je juist wilt voorkomen. Daarnaast kan het zijn dat het individuele sporten minder uitdagend of zelfs saai is. Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat precies jouw favoriete apparaten altijd in gebruik door de drukte.

App

Een sport app is voor veel mensen die liever niet naar de sportschool willen een uitkomst. Tegenwoordig kan je op basis van je doelen en wensen een gepersonaliseerde workout krijgen. Erg makkelijk en snel. Meestal kosten deze apps niet al te veel en kan je voor slechts een paar euro per maand al aan de slag. Je kan thuis, buiten of op een andere zelfgekozen plek trainen, met of zonder attributen.  

Toch hoor ik vaak dat mensen snel uitgekeken raken op een app. In de huiskamer sporten is niet echt een motiverende omgeving en je mist over het algemeen de juiste materialen. Er kijkt niemand met je mee waardoor je niet weet of je het goed doet of niet. Dit kan leiden tot blessures en pijnklachten. Daarnaast ontvang je bij veel apps na een paar dagen push berichten en mailtjes waar je gebleven bent als je de app niet hebt gebruikt. 

Buiten sporten / gym

Heerlijk, buiten sporten! Een sportschool die altijd open is. Zo kun je gaan hardlopen, fietsen en in de zomer zwemmen. In parken wordt tegenwoordig bijna overal buiten fitness apparatuur geplaatst. Dit zijn vaak grote robuuste van hout of metaal gemaakte machines waar je ook heel goed om kunt krachttrainen. Altijd leuk om mee te nemen in je rondje hardlopen. Daarnaast kost dit niks en kan je zo toch progressie boeken.

Het nadeel is natuurlijk dat het weersafhankelijk is. Natuurlijk kan je met elk weertype buiten zijn maar in de praktijk blijkt het toch vaak minder motiverend te zijn als het met bakken uit de hemel komt zetten of als je met 28 graden in de volle zon voor je gevoel bijna wegsmelt.

Personal Trainer met gym

Wanneer je serieus aan de slag wilt met jouw gezondheid en fysieke belastbaarheid, en om dit zo goed en snel mogelijk bereiken, is een personal trainer de ideale optie. 

Een personal trainer heeft alle kennis in huis om je goed te begeleiden. Iedere persoon is anders en daar speelt een goede personal trainer juist op in. Zo wordt er altijd gekeken wat het beste voor jou werkt, wordt er goed opgelet hoe je houding is tijdens het sporten en boek je snel resultaat. Tegenwoordig zijn er veel kleine “boutique” sportscholen die zich helemaal specialiseren in Personal Training, hier vindt je de specialisten.

Het inhuren van een gekwalificeerde Personal Trainer kost vaak wel wat. Het kost al snel tussen de 70 en 100 euro per training. Of te wel, een investering die je tijd en energie waard is. 

Conclusie

Aan de hand van bovenstaande opties kan je een keuze maken wat de beste optie is voor jou om weer fit te worden. Maak de tijdsinvestering in jezelf. Een gezond en vitaal lichaam is het belangrijkste bezit. Dat klinkt misschien cliché, maar zo is het wel! Laat je niet afschrikken door de kosten van een personal trainer, wij weten dat deze investering het proces naar een gezond en fit lichaam met een factor tien zal versnellen!

 

Wil je weten of een personal trainer bij je past? Kom er hier achter.