Stok achter de deur

Misschien herken je het wel, je hebt voornemens om te starten met sporten. De eerste paar weken gaan prima en je er helemaal voor. Na een tijdje merk je toch dat de klad erin komt. Zonde natuurlijk!

Met een personal trainer maak je een (vaste) afspraak waardoor het sporten minder vrijblijvend is. Dat is maar goed ook want je doet het voor jouw eigen gezondheid! De training staat gepland in je agenda en er komt niets meer tussen. Dit is net dat steuntje in de rug die je goed kan gebruiken. 

Als je last hebt van pijnklachten of stijfheid

Wellicht ben je niet meer zo soepel en flexibel als ooit je geweest bent. Natuurlijk kan dit ook met leeftijd te maken hebben maar dit hoeft niet zo te zijn. Een stijf lichaam is het laatste wat je wilt hebben. Slechte doorbloeding, beperkte mobiliteit in gewrichten, pijnklachten en vermoeidheid zijn allemaal gevolgen van stijfheid door, hoogstwaarschijnlijk, te weinig beweging. 

Het kan zijn dat je je een tijdje loopt met pijn of een blessure. Een goede personal trainer zal ervoor zorgen dat spieren die betrokken zijn bij de pijn, sterker worden. Dit zal resulteren in het hebben van minder of geen pijnklachten. 

Bouw een sterk en vitaal lichaam waardoor blessures en stijfheidsklachten tot het verleden behoren.

Trainen met iemand die jouw lichaam kent

Als je traint met een vaste personal trainer is het belangrijk dat er een goede klik is. Je gaat namelijk samen aan de slag om jouw fysieke en mentale doelen te behalen. Iemand die jou goed kent zal ook eerder zien als jij een keer een slechte dag hebt en kan daar vervolgens de training op aanpassen. 

Misschien heb je wel eens een hele stressvolle periode, het is fijn als je dit met je trainer kan bespreken zodat je nog steeds het maximale uit de situatie kan halen. Als je geen personal trainer had gehad, had je waarschijnlijk helemaal niet gaan sporten, met alle gevolgen van dien.

Als alles goed gaat kan iemand die jou en jouw lichaam kent ook de training dusdanig uitdagend maken dat je keer op keer een positief effect en gevoel behaalt waardoor je een boost krijgt!

Een training en leefstijl plan die passen bij jou

Er zal altijd een plan worden samengesteld wat past bij jouw doelen, jouw situatie en omstandigheden. Er wordt dus niet zomaar wat gedaan omdat dat bij de vorige persoon goed werkte. Personal Training is vakwerk. Een gezonde leefstijl is voor iedereen anders. Zo zien we de volgende verschillen:

  • Sommige mensen functioneren prima bij 6 uur slaap waar een ander minimaal 9 uur slaap nodig heeft.
  • De een voelt zich energiek en fijn bij veel koolhydraten en de ander niet.
  • Er zijn mensen die liever zwaar trainen terwijl iemand anders liever licht traint en veel herhalingen maakt.
  • Er zijn liefhebbers van vroeg in de ochtend trainen waar anderen juist graag de dag afsluiten met een training. 

Het lijstje gaat zo nog wel even door. Wat ik probeer uit te leggen is dat iedereen uniek is en dat een goede personal trainer dit herkent, uitvraagt en zijn/haar plan hierop aanpast.

Als jij het beste uit jezelf wilt halen

De meeste mensen beseffen zich nog hoeveel meer ze uit hun dag kunnen halen als ze zich fit en energiek voelen. Iedereen die sport bij Solid Performance, met een personal trainer, is verbaasd hoe snel en hoeveel beter hij of zij zich voelt door het sporten. Dat komt omdat wij geloven dat alles in het lichaam met elkaar verbonden is en door de juiste connectie te herstellen je vaak vrijwel direct zal ervaren hoe fijn het is om je goed in je vel te zitten en met je gezondheid bezig te zijn.