Het lichaam heeft voeding nodig om te kunnen bewegen maar zeker ook om te kunnen herstellen. Vergelijk het lichaam eens met een complexe auto. Een goed functionerende motor en 4 goede banden is natuurlijk een vereiste als het gaat om een optimaal presterende auto. Echter, zonder genoeg benzine, koelvloeistof en remvloeistof kunnen er aardig wat problemen ontstaan.

Zo werkt het ook met het lichaam. Als wij de juiste voedingsstoffen tot ons nemen kan het lichaam beter zijn werk doen. Het lichaam kan door slechte voeding stijver en stugger worden. Zo ook de spieren die vaak verantwoordelijk zijn voor de klachten wat betreft Ischias.

Daarnaast is voeding essentieel als het gaat om herstel. Beweging is vaak essentieel bij het verhelpen van Ischias. Echter hier moet het lichaam wel van kunnen herstellen.

Wat moet je eten?


1. Zorg voor genoeg groente:
Eet elke dag rond de 500 gram groente. De gemiddelde Nederlander eet veel te weinig groente. Hierdoor kunnen tekorten ontstaan waardoor het herstel vermindert en het lichaam schadelijke stoffen minder goed uit het lichaam kan verwijderen.

2. Eet drie a vier stuks fruit.

Wederom eet de Nederlander weinig fruit. In fruit zitten ontzettend veel vitamines en vezels die het lichaam nodig heeft. Zorg er natuurlijk wel voor dat je verschillend soort fruit eet. Elke dag 4 bananen zorgt niet voor voldoende variatie


3. Eet genoeg eiwitten.

Eiwitten zijn de bouwstof van het lichaam. Een tekort aan eiwitten kan op
allerlei vlakken problemen veroorzaken. Denk aan slaapproblemen maar dus ook aan spier- en zenuwproblemen als Ischias.


4. Drink voldoende. 2 tot 3 liter water per dag.

Water is nodig voor elk proces in ons lichaam. Te weinig water drinken veroorzaakt, net als bij een tekort aan eiwitten, ontzettend veel klachten. Door elke dag 2 tot 3 liter water te drinken, zorg je ervoor dat het lichaam alle voedingsstoffen gemakkelijk op de juiste plek krijgt.


5. Supplementeer met Omega 3.

Omega 3 is onmisbaar in het lichaam en is betrokken bij ontzettend veel processen waaronder het herstellen van een zenuw. Helaas krijgen wij hier maar weinig van
binnen via reguliere voeding.

Om het nog makkelijker te maken hebben wij de voedings guideline ontwikkeld. Hierin staat hoe zo compleet en gezond mogelijk te eten. Deze ontvang je na een consult. Met goede voeding zorg je er dus voor dat het lichaam zo optimaal mogelijk werkt. Hierdoor kan het beter en sneller herstellen van Ischias.