Nadelen van ibuprofen en andere pijnstillers 

Verdiep je in de verborgen risico's van ibuprofen en andere pijnstillers, van bijwerkingen tot langetermijngevolgen, en ontdek tegelijkertijd de meest effectieve methode om van je pijn af te komen zonder ibuprofen, injecties of een operatie.

Ibuprofen bijwerkingen

Ibuprofen is een niet-steroïde ontstekingsremmend geneesmiddel (NSAID) dat vaak wordt gebruikt voor de behandeling van pijn, ontsteking en koorts. Hoewel het effectief is bij kortdurend gebruik, zijn er verschillende bijwerkingen geassocieerd met langdurig of overmatig gebruik van ibuprofen.

Een van de meest voorkomende bijwerkingen van ibuprofen is maagirritatie en maagzweren, wat kan leiden tot ernstige maagbloedingen bij langdurig gebruik. Bovendien kan ibuprofen nadelige effecten hebben op de nieren, wat kan leiden tot nierbeschadiging of nierfalen bij sommige individuen. Langdurig gebruik van ibuprofen is ook gekoppeld aan een verhoogd risico op hartaandoeningen, beroertes en hoge bloeddruk.

Hoewel ibuprofen effectief kan zijn voor acute pijnverlichting, is het belangrijk om het met mate te gebruiken en de aanbevolen doseringen niet te overschrijden om de kans op bijwerkingen te minimaliseren.

Cortisone Injectie bijwerkingen

Cortisone-injecties, ook bekend als corticosteroïden, worden vaak gebruikt om ontstekingen te verminderen en pijn te verlichten bij aandoeningen zoals artritis, tendinitis en rugpijn. Hoewel deze injecties kortstondige verlichting kunnen bieden, zijn er verschillende bijwerkingen verbonden aan hun gebruik.

Een veel voorkomende bijwerking van cortisone-injecties is de verzwakking van de omliggende weefsels, zoals pezen en ligamenten, wat kan leiden tot een verhoogd risico op letsel of scheuren. Bovendien kunnen cortisone-injecties het immuunsysteem onderdrukken, waardoor het lichaam vatbaarder wordt voor infecties. Langdurig gebruik van cortisone kan ook leiden tot botverlies (osteoporose) en verhoogde bloedsuikerspiegels, wat kan resulteren in diabetes bij sommige individuen.

Hoewel cortisone-injecties soms nodig zijn voor de behandeling van ernstige ontstekingsaandoeningen, is het belangrijk om de risico's en bijwerkingen te begrijpen en deze behandelingsoptie alleen te overwegen na zorgvuldige overweging met een arts.

Waarom je weg wilt blijven van operaties

Als pijnstillers zoals ibuprofen en cortisone-injecties niet voldoende verlichting bieden, kan een operatie vaak als laatste redmiddel worden beschouwd. Hoewel sommige operaties effectief kunnen zijn in het verlichten van pijn en het herstellen van functionaliteit, zijn er belangrijke redenen waarom je een operatie zou willen vermijden, indien mogelijk.

Ten eerste brengt elke operatie risico's met zich mee, waaronder infectie, bloeding en schade aan omliggende weefsels. Bovendien is er geen garantie dat een operatie alle pijn zal verlichten of tot het gewenste resultaat zal leiden. Sommige operaties kunnen zelfs leiden tot nieuwe of verergerde pijnklachten, waardoor de patiënt uiteindelijk teleurgesteld achterblijft.

Daarnaast is herstel van een operatie vaak langdurig en kan het gepaard gaan met pijn, ongemak en beperkingen in de mobiliteit. Dit kan leiden tot verlies van werk productiviteit, veranderingen in levensstijl en emotionele stress voor de patiënt.

Al met al is het belangrijk om alle behandelopties zorgvuldig te overwegen en met een medische professional te bespreken voordat je besluit over te gaan tot pijnstillers, injecties of een operatie. Het doel moet altijd zijn om de pijn te verlichten en de functionaliteit te verbeteren met minimale risico's en bijwerkingen.

Wil jij duidelijkheid over je pijnklacht? De solid performance methode kijkt verder dan de plek waar de pijn zich bevindt. Wat als de bron van de pijn niet ligt in deze zichtbare afwijkingen, maar eerder in de manier waarop ons lichaam beweegt en functioneert? Hier komt Solid Performance om de hoek kijken. Onze functionele benadering richt zich niet alleen op structurele problemen, maar ook op de kern van het probleem. Vraag met de knop hieronder meer informatie aan!

Ik wil meer info over de Solid Methode

Hoe je pijnklachten kan verhelpen zonder pijnstillers, injectie of operaties

Pijn is een veelvoorkomende ervaring die ons waarschuwt voor mogelijke schade of disfunctie in ons lichaam. Wat fascinerend is, is dat ons lichaam vaak in staat is om pijnklachten op te lossen en te genezen zonder externe interventie. Laten we eens dieper ingaan op hoe dit gebeurt.

1. Het effect van het zenuwstelsel op pijn

Pijn is een complex fenomeen dat wordt gereguleerd door ons zenuwstelsel, een ingewikkeld netwerk van cellen en zenuwen dat ons lichaam doordringt. Dit zenuwstelsel bestaat uit twee hoofdcomponenten: het centrale zenuwstelsel (CZS) en het perifere zenuwstelsel (PZS).

Het CZS, dat bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg, speelt een centrale rol bij het verwerken en interpreteren van pijnsignalen. Wanneer we pijn ervaren, worden deze signalen via het PZS naar het CZS gestuurd. Hier worden ze verwerkt en omgezet in een bewuste ervaring van pijn. Het CZS bepaalt ook de intensiteit en locatie van de pijn, evenals de emotionele reactie erop.

Het PZS bevindt zich buiten het CZS en omvat de zenuwen en receptoren die zich door het hele lichaam uitstrekken. Deze zenuwen fungeren als boodschappers, die sensorische informatie vanuit het lichaam naar het CZS overbrengen. Dit omvat pijn, maar ook andere sensaties zoals aanraking en temperatuur.

Om minder pijn te ervaren en pijnklachten op te lossen, kunnen we het CZS en het PZS beïnvloeden. Benaderingen zoals therapie, training en leefstijlaanpassingen kunnen het PZS beïnvloeden door pijnsignalen te blokkeren of te wijzigen voordat ze het CZS bereiken. Deze benaderingen kunnen de perceptie van pijn verminderen en de pijnervaring verzachten.

Door het begrijpen van dit complexe samenspel tussen het CZS en het PZS, kunnen we effectieve strategieën ontwikkelen om pijn te verlichten en de algehele gezondheid te bevorderen. Dit omvat een holistische benadering die rekening houdt met zowel fysieke als levensstijl aspecten van pijn, met als doel het herstellen van het evenwicht en het bevorderen van het welzijn.

Ontwerp zonder titel (9)

2. De oorzaak van de pijn aanpakken: Een duurzame benadering

Een belangrijk aspect van het lichaamseigen vermogen om pijnklachten op te lossen, is het aanpakken van de onderliggende oorzaak van de pijn. In plaats van alleen de symptomen te onderdrukken, richt de Solid Performance benadering zich op het identificeren en behandelen van de onderliggende oorzaken van de pijn.

Dit kan variëren van het corrigeren van biomechanische onevenwichtigheden (houdingsproblemen) en spierzwaktes tot het aanpakken van zenuwbeknellingen en stabiliteitsproblemen. Door de oorzaak van de pijn aan te pakken, in plaats van alleen de symptomen te behandelen, kan het lichaam effectiever genezen en herstellen.

3. Het Belang van Zelfmanagement

Een holistische benadering van pijnmanagement erkent het complexe samenspel tussen fysieke, emotionele en psychologische factoren bij pijnervaring. Dit omvat het aanbieden van een breed scala aan interventies.

Bovendien speelt zelfmanagement een cruciale rol bij het omgaan met pijn. Dit omvat het aannemen van een gezonde levensstijl, regelmatige lichaamsbeweging, voldoende rust en slaap, evenals het gebruik van pijnverlichting technieken zoals warmte, koude en ademhalingsoefeningen.

Ontwerp zonder titel (8)

4. Vertrouw op de Wijsheid van je Lichaam

Het lichaam is een opmerkelijk instrument dat in staat is tot verbazingwekkende zelfgenezing. Door het begrijpen van het vermogen van ons zenuwstelsel om pijn te reguleren en de focus te leggen op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van pijn, kunnen we een duurzamere benadering van pijnmanagement omarmen. Vertrouw op de wijsheid van je lichaam en geef het de ondersteuning en zorg die het nodig heeft om te genezen.

De Solid Methode

Onze aanpak richt zich niet alleen op het behandelen van de symptomen, maar ook op het aanpakken van de oorzaak van het probleem. Wij benaderen pijnklachten op een multidisciplinaire manier, waardoor de pijn permanent kan verdwijnen.

In de wereld van pijnbestrijding is er vaak de neiging om zich te richten op zichtbare fysieke afwijkingen, zoals gebroken botten, spier- en peesscheuren of hernia's.

Traditionele medische benaderingen, waaronder veel fysiotherapiepraktijken, richten zich voornamelijk op deze "structurele aanpak" - duidelijke fysieke veranderingen die zichtbaar zijn op scans, MRI's of röntgenfoto's. Dit is begrijpelijk, gezien de behoefte aan objectieve metingen en duidelijke diagnoses. We zien vaak in de praktijk dat als het probleem niet wordt gevonden, er helaas geen duidelijk behandelplan meer is. Volgens de statistieken zijn er maar liefst 450.000 mensen per jaar die hiermee te maken hebben, dus je bent zeker niet de enige...

Maar wat als de bron van de pijn niet ligt in deze zichtbare afwijkingen, maar eerder in de manier waarop ons lichaam beweegt en functioneert? 

Hier komt Solid Performance om de hoek kijken. Onze functionele benadering richt zich niet alleen op structurele problemen, maar ook op de kern van het probleem. Functionele afwijkingen die vaak over het hoofd worden gezien. Denk hierbij aan:

1. Spierspanningen en spierdisfunctie
2. Spierzwakte met als gevolg compensatie van het lichaam
3. Klachten als gevolg van houdingsproblemen
4. Zenuwbeknellingen en stabiliteitsproblemen
5. Klachten gerelateerd aan leefstijl

Dit maakt ons uniek. Ons team van experts begrijpt dat het lichaam als één geheel functioneert. We identificeren, testen en behandelen nauwkeurig functionele afwijkingen.

Wij geloven sterk dat vrijwel alle pijnklachten voortkomen uit onderliggende problemen, daarom richten we ons niet alleen op de locatie van de pijn, maar kijken we ook naar de oorsprong ervan.

Duidelijkheid over jouw pijnklacht

Ben jij het ook zat om van het kastje naar de muur gestuurd te worden? Moe van behandelingen die niet werken? En op zoek naar manieren om duurzaam van je pijn af te komen? 

Bij Solid Performance helpen wij mensen pijnvrij te zijn en bieden wij een 15-minuten behandeling aan waarbij je binnen 15 minuten duidelijkheid krijgt! In de afgelopen 8 jaar hebben we duizenden mensen laten ervaren hoe gemakkelijk het eigenlijk is om van een pijnklacht af te komen zonder weken, maanden of zelfs jaren van behandelingen bij verschillende specialisten. We behalen indrukwekkende resultaten voor mensen met pijn, ook voor de mensen die al bij een specialist zijn geweest, en kunnen hetzelfde voor jou betekenen.

Meer informatie over de 15-minuten behandeling                                 

Vraag een van onze adviezen aan voor veel voorkomende pijnklachten

In de praktijk zijn er verschillende pijnklachten die wij vaak tegenkomen. Voor een aantal van deze klachten hebben wij een gratis advies opgesteld zodat jij thuis de eerste stap kan zetten naar een pijnvrij leven. In deze adviezen krijg je uitleg over de pijnklacht en verschillende tips en oefeningen die je op kan volgen voor directe pijnverlichting. 

Download jouw gratis advies hier:

Pijn aan de binnenkant van de knie advies

Pijn in je bil en uitstraling been advies

Pijn tussen de schouderbladen advies

Slijmbeursontsteking advies

Ischias pijnklacht advies

Hernia advies