Structurele methode VS Functionele methode

In de wereld van pijnbestrijding is er vaak de neiging om zich te richten op zichtbare fysieke afwijkingen, zoals gebroken botten, spier- en peesscheuren of hernia's. Veel fysio’s en specialisten maken gebruik van deze behandelmethode. Solid Performance past de functionele methode toe. Deze methode gaat ervan uit dat de pijnklacht ergens in het lichaam is ontstaan en kijkt verder dan de plek waar de pijn zich bevindt.  

Structurele methode

Traditionele medische benaderingen, waaronder veel fysiotherapiepraktijken, richten zich voornamelijk op deze "structurele aanpak" - duidelijke fysieke veranderingen die zichtbaar zijn op scans, MRI's of röntgenfoto's. Bijvoorbeeld; wanneer je pijn ervaart in de heup wordt er gekeken naar de heupbot of beschadigde spieren in de heup, dus er wordt vooral gefocust op de plek van de pijn. 

Dit is begrijpelijk, gezien de behoefte aan objectieve metingen en duidelijke diagnoses. We zien vaak in de praktijk dat als het probleem niet wordt gevonden, er helaas geen duidelijk behandelplan meer is. De plek van de pijn wordt vervolgens behandeld en dat kan tijdelijke verlichting geven, maar als de oorzaak van de pijn niet gevonden wordt is de kans groot dat de pijn terugkomt. Als een disfunctie in het lichaam niet verholpen wordt en de pijn blijft aanhouden of terug blijft komen, kan de klacht chronisch worden en gaat het lichaam zich adopteren aan de pijnklacht.  

Maar wat als de bron van de pijn niet ligt in deze zichtbare afwijkingen, maar eerder in de manier waarop ons lichaam beweegt en functioneert? Hier komt Solid Performance om de hoek kijken.

Functionele methode 

Veel mensen die niet worden geholpen door de structurele methode vinden een oplossing in de functionele methode. De functionele aanpak richt zich niet alleen op het behandelen van de symptomen, maar ook op het aanpakken van de oorzaak van het probleem.

De functionele methode benadert pijnklachten op een multidisciplinaire manier, waardoor de pijn permanent kan verdwijnen. De functionele benadering richt zich niet alleen op structurele problemen, maar ook op de kern van het probleem:

Functionele afwijkingen die vaak over het hoofd worden gezien. Denk hierbij aan:

  • Spierspanningen en spierdisfunctie
  • Spierzwakte met als gevolg compensatie van het lichaam
  • Klachten als gevolg van houdingsproblemen
  • Zenuwbeknellingen en stabiliteitsproblemen
  • Klachten gerelateerd aan leefstijl

We identificeren, testen en behandelen nauwkeurig functionele afwijkingen.

Wij geloven sterk dat vrijwel alle pijnklachten voortkomen uit onderliggende problemen, daarom richten we ons niet alleen op de locatie van de pijn, maar kijken we ook naar de oorsprong ervan.

Onze functionele benadering richt zich niet alleen op structurele problemen, maar ook op de kern van het probleem. Vraag met de knop hieronder meer informatie aan!

Ik wil meer info over de Solid Methode

Hoe je in 3 stappen van je pijnklacht af komt met de Solid Methode

Ben jij het ook zat om van het kastje naar de muur gestuurd te worden? Moe van behandelingen die niet werken? En op zoek naar manieren om duurzaam van je pijn af te komen? 

In de afgelopen 8 jaar hebben we duizenden mensen laten ervaren hoe gemakkelijk het eigenlijk is om van een pijnklacht af te komen zonder weken, maanden of zelfs jaren van behandelingen bij verschillende specialisten. We behalen indrukwekkende resultaten voor mensen met pijn, ook voor de mensen die al bij een specialist zijn geweest, en kunnen hetzelfde voor jou betekenen. Bekijk de video hieronder om te zien hoe deze 3 stappen naar pijn vrijheid eruit zien: 15 minuten behandeling

Bij Solid Performance helpen wij mensen pijnvrij te zijn en bieden wij een 15-minuten behandeling aan waarbij je binnen 15 minuten duidelijkheid krijgt!

We zullen bespreken...

Een anamnese: We starten met de voorgeschiedenis van jouw klacht en uitkomen bij de actuele situatie.
De oorzaak achterhalen: We achterhalen de oorzaak van de pijn en welke factoren er tevens van invloed zijn op het pijnbeeld. Daarna testen we de disfunctie, door middel van fysieke testen. Uit de testen moet blijken welke disfuncties de pijnklachten veroorzaken. 

Verhelpen van de pijn: tijdens het behandelen van de disfuncties verlichten we de pijn op een direct voelbare manier

Advies voor nu en in de toekomst: We geven advies en oefeningen mee naar huis om aan te werken en stellen een behandelplan op duurzaam van de pijn in je bil af te komen

In de afgelopen 8 jaar hebben we duizenden mensen laten ervaren hoe gemakkelijk het eigenlijk is om van een pijnklacht af te komen zonder weken, maanden of zelfs jaren van behandelingen bij verschillende specialisten. We behalen indrukwekkende resultaten voor mensen met pijn, ook voor de mensen die al bij een specialist zijn geweest, en kunnen hetzelfde voor jou betekenen.

Meer informatie over de 15-minuten behandeling

Het Solid Wow-Effect

Onze belofte aan jou: 

  • Niet tevreden, geld terug

We geloven sterk in onze aanpak dat we een geld-terug-garantie bieden als je niet tevreden bent na het 15 minuten consult.

  • Een functionele oplossing

In tegenstelling tot puur kijken naar wat er structureel mis is, concentreert Solid Performance zich op hoe het lichaam functioneert en geven wij jou duidelijkheid over je pijnklacht.

  • Onafhankelijk

Dit betekent dat jij de behandeling ontvangt die niet door verzekeraars wordt opgelegd, maar die echt het beste voor jou is. Onafhankelijkheid van zorgverzekeraars betekent geen beperkingen, overmatige bureaucratie, en financiële druk.

Zet de eerste stap naar een pijnvrij leven

Zet de eerste stap naar een pijnvrij leven en kom erachter hoe onze methode jouw pijnklacht op kan lossen door het inplannen van een 15-minuten behandeling. 

Twijfel je of dit werkt voor jou?

Na meer dan 5000 behandelingen in de afgelopen 7 jaar ervaart 95% van de mensen pijnverlichting.

Meer dan alleen de pijn verhelpen

Je ontvangt niet alleen directe pijnverlichting, maar ook inzichten in de oorzaak en tools om duurzaam van de pijn af te komen.

Just show up!

Wij doen al het werk. Na de 15 minuten behandeling bieden wij vervolgstappen aan die je zelf of samen met ons kan doen. Om blijvend van je pijn af te zijn.