Pijn is een signaal

Pijn in de knie met hardlopen is een signaal van het lichaam dat er iets niet helemaal goed gaat. Dat had je waarschijnlijk al begrepen. Het is wel belangrijk dat je er naar luisterd, besluit jij namelijk om lekker door te hardlopen, dan kan het nare consequenties tot gevolg hebben. 

De pijn kan ontstaan door een probleem in bijvoorbeeld je pezen(meniscus), banden (kniebanden) of de spieren (spieren in je bovenbeen of kuit). 

Door regelmatig te hardlopen kunnen er disfuncties ontstaan. Dat betekend simpelweg een disbalans in… alles. Zoals bijvoorbeeld: te grote- of kleine stappen, verkeerd schoeisel, overbelaste spieren, te zwakke spieren pezen of banden,, schade aan kraakbeen en ga zo maar door. 

Het is niet eenvoudig om vast te stellen waar precies het probleem zit, hier heb je hulp bij nodig van ons of een geschoolde spot fysiotherapeut. 

Blijf niet hardlopen met pijn in je knie

Als jij door blijft hardlopen met pijn in de knie kan je het probleem verergeren. Vergelijk het maar met een wond op bijvoorbeeld je arm. Daar groeit na 24 uur een korst op zodat het geneesproces kan beginnen en het bloeden gestopt wordt. Als jij besluit om die korst weer open te krabben, dan kan je er van uitgaan dat het weer gaat bloeden en het herstel proces vertraagd wordt. 

Dit proces vindt ook intern in de knie plaats. Als jij blijft hardlopen met pijn in de knie krap je continu de korst eraf en gaat het weer bloeden waardoor het herstelproces vertraagd wordt.

Conclusie

Het is dus niet verstandig om door te blijven hardlopen met pijn in de knie. Bezoek een specialist die kan vaststellen wat de oorzaak van het probleem is. Zoals één van de specialisten bij Solid Performance of een geschoolde sportfysiotherapeut. Voorkom dat jij die wond blijft open krabben en het probleem alleen maar erger wordt.