Ontdek hoe onze methode specifiek gericht is op het behandelen van lage rug hernia's en langdurige resultaten kan bieden.

Hernia lage rugFocus op onderliggende oorzaken

Een van de voordelen van onze methode is dat het zich richt op het identificeren en aanpakken van de onderliggende oorzaken van de hernia. In plaats van zich alleen te richten op het verminderen van pijn, zoals vaak gebeurt bij reguliere behandelingen, kijkt onze methode naar het grotere plaatje. Dit omvat factoren zoals spieronevenwichtigheden, houdingsproblemen, wervelstand en bewegingsbeperkingen die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en het voortduren van de hernia.

In tegenstelling tot veel reguliere behandelingen die zich voornamelijk richten op het verminderen van symptomen, zoals pijn en ontsteking, onderscheidt onze methode zich door zijn focus op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van de hernia. Terwijl traditionele methoden vaak gericht zijn op het beheren van de symptomen op korte termijn, kan onze methode helpen bij het oplossen van de onderliggende problemen die hebben geleid tot de ontwikkeling van de hernia.

Traditionele benadering

Solid Performance benadering

Ontstekingsremmer en/of pijnstilling Gebruik maken van lichaamseigen vermogen om ontsteking te verhelpen
Operatie Functie normaliseren/herstellen
Rust/niets doen Functioneel revalideren binnen de grenzen van pijn
één protocol voor iedereen aanpak Individueel en maatwerk programma

 

Ontwerp zonder titel (7)-1Focus op langdurige resultaten

Een ander voordeel van de onze methode is de focus op het behalen van langdurige resultaten. In plaats van zich te beperken tot het tijdelijk verlichten van pijn, streeft de functionele methode ernaar om blijvende verbeteringen te bieden.

Door de onderliggende oorzaken van de hernia aan te pakken en het lichaam in staat te stellen natuurlijke bewegingspatronen te herstellen, kan de functionele methode helpen bij het voorkomen van terugkerende hernia's en het bevorderen van langdurige gezondheid en welzijn.

Terwijl veel traditionele behandelingen zich richten op het behandelen van de symptomen van de hernia nadat deze zich heeft voorgedaan, richt de functionele methode zich ook op het voorkomen van hernia's in de eerste plaats.

Door middel van gerichte oefeningen, houdingsadvies en educatie over gezond bewegen, helpt onze methode mensen om de gezondheid van hun wervel te behouden en het risico op hernia's te verminderen op de lange termijn.

Ontwerp zonder titel (3)-2

Een hernia is heel belemmerend en kan veel pijn geven. Het kan in tijden hopeloos aanvoelen en wij snappen dat je graag meer duidelijkheid wil over hoe een hernia klacht er precies uit ziet en wat je het beste kan doen om herstel te bevorderen en pijn te controleren. Wij hebben een GRATIS advies gemaakt waarin wij het verloop van een hernia klacht uitleggen en wat je het beste wel en niet kan doen tijdens de verschillende stadia van je pijn. Vraag hem gelijk aan en ontvang hem direct in je mail!

 Ik wil advies voor mijn hernia

Individueel afgestemde behandeling

Een cruciaal aspect van onze methode is de nadruk op een individueel afgestemde behandeling. Elk individu is uniek, met verschillende lichaamsstructuren, bewegingspatronen en niveaus van fitheid.

Daarom begint onze methode met een grondig onderzoek om te identificeren wat heeft geleid tot een hernia, welke stappen als eerst moet worden genomen om direct pijnverlichting te krijgen en hoe je snel weer normaal kunt bewegen.

Op basis hiervan wordt een behandelplan op maat ontwikkeld, dat bestaat uit zeer specifieke oefeningen, mobilisatie & release technieken, leefstijladvies en houdingsadvies om de hernia op een effectieve en veilige manier aan te pakken.

Conclusie

Wij zijn ervan overtuigd dat alles gebeurt met een reden. Het ontstaan van een hernia is namelijk altijd een symptoom van probleem elders in het lichaam. 

Problemen kunnen zeer uiteenlopend zijn, enkele voorbeelden zijn:

  • Verzwakking van belangrijk wervel stabilisatoren zoals Core en heupspieren.
  • Verkeerde wervelstand.
  • Niet goed reageren van het centraal zenuwstelsel op diepe rug stabilisatoren.
  • Verkeerde fysieke belasting.

Alvorens we weten of onze methode werkt voor jouw hernia klacht doen we een onderzoek. 

Ontvang gratis de eerste stap om van je hernia af te komen, KLIK HIER.