Misschien denk je na om met een Personal Trainer aan de slag te gaan om je lichamelijke doelen te gaan behalen. Dit zijn 5 redenen waarom een personal trainer jou gaat helpen sneller je doelen te behalen.

1. Een Personal Trainer werkt met een plan

Jij gaat niet voor niets aan de slag met een personal trainer. Er bestaat een grote kans dat jij lichamelijke doelen wilt behalen. Lichamelijke doelen behalen zijn voor veel mensen een grote uitdaging en dat is ook logisch! Een goede Personal Trainer luistert aandachtig naar jouw doelen, stelt gerichte vragen en maakt samen met jou een plan op om ervoor te zorgen dat er een blauwdruk ligt voor het behalen van jouw doel.

Is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat je naast het trainen ook aan de slag gaat met je voeding? Wat zijn je valkuilen? waarom heb je het doel nog niet eerder bereikt? Zijn er lichamelijk problemen waardoor je moeite hebt met je doel behalen? Dit zijn slechts een aantal punten die mee moeten worden genomen in het plan.

Toch is het plan niet allesbepalend. Als er geen resultaat optreed dan moet er wel geschakeld kunnen worden. Aanpassingen maken waar nodig en weer door.

2. Stok achter de deur

Dit is natuurlijk ideaal voor de mensen die moeite hebben met regelmaat krijgen in hun sport routine. Toch moet je je Personal Trainer niet zien als iemand die alleen maar een stok achter de deur is. Het is voor hem of haar niet leuk om jou alleen maar te motiveren.

Bespreek ook gerust met je trainer waarom jij bijvoorbeeld een stok achter de deur nodig hebt. Misschien vind je sporten helemaal niet leuk? Als dit het geval is geef dit dan aan. Misschien is het wel mogelijk om de trainingen zo aan te passen dat het voor jou leuker wordt. Hierdoor krijg jij meer zin om te gaan sporten.

3. Sporten kan levensgevaarlijk zijn

Vind je het niet raar dat je voor bijna alle sporten die je gaat beoefenen eerst training krijgt? Je duikt ook niet zomaar voor het eerst in je leven een zwembad in zonder dat je een diploma hebt gehaald. Ditzelfde geld voor het rijden van een auto. Eerst moet je natuurlijk je rijbewijs halen. Dit voorkomt namelijk dat er ongelukken gebeuren met alle gevolgen van dien.

Zo een 3 miljoen nederlanders gaan elke week naar de sportschool. Bij de meeste sportscholen kan je je inschrijven, krijg je een rondleiding en kan je starten met het verplaatsen van veel gewicht.

Krachttrainen is één van de veiligste sporten die je kan uitoefenen als je weet wat je doet. Helaas zien we bij de meeste sportscholen de gevaarlijkste dingen gebeuren waardoor je permanente schade aan je lichaam kan toebrengen.

Het is alleen daarom al verstandig om eerst te investeren in een Personal Trainer voordat je zelf de sportschool betreed.

4. Een Personal Trainer geeft je inzicht in welke oefeningen voor jou het beste werken

Met de juiste oefeningen zal je je doelen natuurlijk sneller bereiken. Het is niet altijd eenvoudig om de bewegingen goed uit te voeren. Een goede Personal Trainer heeft anatomische kennis en kan heel goed bepalen welke oefeningen voor jou geschikt zijn.

Daarnaast is het belangrijk om oefeningen uit te voeren die jou dichter bij je doel brengen. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen en je doet alleen maar buikspier oefeningen dan gaat het erg lang duren voordat je daadwerkelijk buikvet gaat verbranden. Het is dan verstandiger om oefeningen te doen die het hele lichaam belasten. Dit zorgt voor meer spier activatie en dus meer energie verbranding waardoor jij uiteindelijk gaat afvallen.

Als je last hebt van blessures? Dan is het helemaal verstandig om met een trainer aan de slag te gaan om de blessures te ontzien, of juist te gaan versterken zodat je er in de toekomst geen last meer van hebt. Wij zien te vaak dat mensen hun blessures of zwakke plekken niet trainen omdat ze niet zeker weten of ze het goed doen en dan bang worden om meer pijn te krijgen.

5. Een Personal Trainer is niet je vriend, maar je coach

Een personal trainer die aardig is is natuurlijk hartstikke leuk, maar een trainer moet jou ook kunnen corrigeren als dit nodig is. Als je bijvoorbeeld een tijdje niet goed aan je dieet hebt kunnen houden of dat je een paar keer niet op bent komen dagen bij een sessie.

Jij bent namelijk gekomen met een hulpvraag en een goede trainer en coach zal er alles aan doen om jou te herinneren aan dat doel en je te motiveren dit na te blijven streven!